HUEN
Történelmi Fesztivál Miskolcon.
2015.08.08. 15:14:09

Diósgyőr várában, Miskolcon nagyon sok történelmi előadást láthatott a nagyközönség az elmúlt időszakban és ez a hagyomány folytatódik a nyár második felében is.

 

Augusztus 15-én, szombaton kezdődik a Történelmi Fesztivál és egészen 23-án, vasárnapig várja a látogatókat. A kilenc napos program miatt elnevezték az eseményt „augusztusi forgatagnak", ami teljességgel indokolt, mert az előadások, bemutatók szinte felsorolhatatlanok.

 

A korabeli ruházat mellett több szokás és játék is bemutatásra kerül. Ebben jelentős szerepet tölt be a gyerekekre vonatkozó érdekességek sora és ezekhez kötődően a saját kézzel elkészíthető sámlik, szerencsegyertyák és fakupák.

 

Elsősorban felnőttek részére kerül sor a harci bemutatókra, íjászatra, vitézi virtusokat illusztráló csatajelenetekkel. A középkori mesterségek is megismerhetők és a vásári mutatványosok kápráztató előadásai is lekötik majd a vendégek figyelmét.

 

A Lovagi Tornák terén minden nap 11 és 16 órakor kezdődnek a bemutatók. Különleges korabeli eseményeket játszanak le, többek között a sztyeppék harcmodorát ismerhetik meg a látogatók a „Sárkánytánc" című műsorban.

 

A zenei mulatságról elsősorban az agyagbanda társulata gondoskodik, de itt lesz a Hollóének Hungarica csapata is.

 

Az ellátás is nagyon különleges lesz. A fogadókban különleges ételek valamint bor és seritalok várják a megéhező és szomjas vendégeket.

 

Szombat este fáklyafényes udvari mulatság lesz, éjszakába nyúló középkori táncházzal.