HUEN
Kocsonya Farsang Miskolcon
2016.01.20. 23:23:54

Miskolc városának egyik nevezetes eseménye az évente megrendezésre kerülő Kocsonya Farsang. Január 28-án, csütörtökön délután három órakor nyitja kapuit a fesztivál és egészen vasárnap este hat óráig tart a programok hosszú sora. Fő támogató a Becherovka.

 

A Villanyrendőrtől egészen a Szent István térig egymást érik a kirakodó árusok, sátrak, pavilonok. Kézműves termékeket, egyedi alkotásokat, ajándéktárgyakat és sok más felsorolhatatlan érdekességet tekinthetnek és vásárolhatnak meg a vendégek.

 

Az ételek kínálatában első helyen áll a kocsonya. Ezek között a hagyományos sertéshúson kívül csirke és több egyéb gasztronómiai alapanyag alkotja az ízletes falatokat.

 

Ezeken túlmenően házi kolbász, sült húsok és szárnyas különlegességek is készülnek, de sajtok, édességek is várják a megéhező látogatókat. Étkezés előtt több féle különleges pálinkát kóstolhatnak, majd minőségi borokkal vagy egy jó pohár sörrel öblíthetők le a finomságok.

 

A felállított színpadokon minden nap több híres előadó lép fel. Első nap a Pataky Művek, az Ismerős Arcok, a Belga és Takács Tamás Blues Band zenekara szórakoztatja a zenekedvelőket.

 

Pénteken Aradszky László és Nagy Feró is színpadra lép. Másnap a Prognózisnak és a Hooligans csapatának tapsolhatnak.

 

A záró napon a Bíborszél és Takács Gábor előadását láthatják és hallgathatják.

 

Mindezek ismeretében biztosra vehető a kiváló szórakozás.