HUEN
Pálinkamustra Miskolcon.
2016.03.01. 20:59:59

A gasztronómiai jellegű események nagyon népszerűek és sűrűn látogatottak Miskolc városában. Egy hasonló jellegű rendezvényre hívjuk most fel a figyelmet.

 

Március 5-én, szombaton kerül sor a „Pálinka mustra"elnevezésű vidám összejövetelre. Ahogy a név is mutatja, főszerepben a pálinka lesz.

 

A helyszínt a Diósgyőri-vár biztosítja, melynek meghitt környezete biztosíték arra, hogy minden vendég jól érezze magát.

 

Idén harmadik alkalommal kerül sor a pálinka és sós sütemények versenyére, melyre reggel kilenc óráig lehet nevezni. Ezt követően lesz ugyanis az ünnepélyes megnyitó. Kicsivel később kerül sor a Diósgyőri Aranysarkantyús lovagrend bemutatójára, mely szintén érdekesnek ígérkezik.

 

A Kárpát-medencei pálinka és párlat lesz a fő alkotórésze a versenynek. Az eredményhirdetésre 17 órai kezdettel kerül sor.

 

A megmérettetés elsődleges célja a gyümölcsből készült pálinkák népszerűsítése, mely hazánkban hungaricumnak számít.

 

Egész nap teljes lesz az ellátás ízletes ételekből és a rövid italok mellett természetesen jó borok és minőségi sörök fogyasztására is kínálkozik lehetőség.

 

A tavalyi rendezvény visszajelzései azt mutatják, hogy idén is sok vendégre lehet számítani és szinte biztosra vehető, hogy valamennyi korosztály nagyon jól fogja magát érezni ezen a hétvégi napon.