HUEN
Komolyzenei koncert Miskolcon.
2017.10.07. 20:40:26

Nagyon sokan kedvelik hazánkban a komolyzenét. Ezen belül Miskolc sem marad le a sorban. Nem csak a közép és az idősebb korosztály számára kedvelt ez a műfaj, mivel a fiatalok között is több zenekedvelő akad, aki kedvencének mondja a komolyzenét.

 

Az ilyen beállítottságú, muzikális vendégek részére kerül megrendezésre elsősorban, az a komolyzenei koncert, mely a Művészetek Házában kerül megrendezésre október 9-én, kedden este hét órai kezdettel, a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar közös előadásában. Mindkét együttes magas fokon műveli ennek a műfajnak a bemutatását, magas zenei értékek megtartásával.

 

A Szimfonikusok 1963-ban alakultak meg. Alapvető műfajuknak a klasszikus zenét tartják. Miskolc komolyzenei élete jórészt erre a társulatra épül és népszerűségük az évtizedek folyamán nem csökkent. Egyre inkább fejlődtek és sok sikeres koncert van már a hátuk mögött.

 

A Nemzeti Énekkar jóval később, 1985-ben kezdte meg működését. Ők is szép sikereket mondhatnak a magukénak, szintén klasszikus zenét játszva. Munkájuk elismeréseként 2015-ben elnyerték a Bartók Béla-Pásztory Gitta díjat.

 

A komolyzene klasszikusainak szerzeményei hangzanak el ezen az estén, melyre a belépőjegyek már előzetesen elkeltek.