HUEN
Deák Bill Gyula koncert Miskolcon
2017.11.13. 08:32:51

Az ősz is tartogat zenei koncerteket Miskolcon, ahogyan az a nyár folyamán is történt. November 17-én, pénteken érkezik Borsod-megye székhelyére Deák Bill Gyula, akit a blues királyaként is emlegetnek a műfaj kedvelői.

 

Az Ady Endre Művelődési Központ biztosítja a helyszínt az előadáshoz. Este fél nyolckor lesz a kapunyitás és fél órával ezt követően kezdődik a koncert.

 

Deák Bill Gyula zenei pályafutása 1970-ben kezdődött. Az első éveket a Hobo Blues Band tagjaként töltötte el. Ez alatt hat nagylemez került kiadásra a zenekar részéről, majd 1983-ban elkezdte szóló énekesi pályáját. Az aktív évek alatt hét albumot jelentetett meg.

 

2009-ben a hatvan éves születésnapi nagykoncertjének albumát vásárolhatta meg a közönség.

 

Több kitüntetést és zenei díjat vehetett át az évek folyamán. Ezek közül talán a legmagasabb fokozatú a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, melyet 2012-ben kapott meg.

 

Négy filmben is szerepelt, köztük az „István, a király" című rockoperában.

 

A koncert előreláthatólag fél tizenegy magasságában ér majd véget. Ezen az estén elhangzanak majd ismert, kedvelt dalai.

 

Belépőjegyeket november 14-ig 2.800 forintért lehet váltani, ezt követően pedig 3.200 Forintot kell fizetni a belépőkért.

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek. Pontos és biztos információk a szervezőknél érhetők el.