HUEN
Rost Andrea hangversenye Miskolcon
2017.12.02. 21:39:12

A komolyzene karácsony ünnepe előtt még nagyobb szerepet kap a közéletben, mint az év más időszakában. Ahogyan más nagyvárosokban, Miskolcon is koncertekkel, hangversenyekkel készülnek az ünnepekre.

 

December 17-én, vasárnap Rost Andrea érkezik Borsod-megye székhelyére, hogy megtartsa zenei előadását a Nagyboldogasszony Minorita Plébánia Templomban, este hét órai kezdettel.

 

A Bartók Plusz Advent Operafesztivál idei rendezvény sorozatának részét képezi ez a program.

 

Rost Andrea 1989-ben lépett aktív operaénekesi pályára szoprán hangnemben. Két évvel később magánénekes lett Bécsben.

 

Az elmúlt, közel harminc év folyamán nagyon sok híres operában énekelt hazai és külföldi viszonylatban egyaránt. Színpadi szerepeinek száma meghaladja a huszonhét alkalmat.

 

Zenei díjai és kitüntetései is mutatják megbecsültségét, sikereit. Az opera kedvelő közönség egyik legnagyobb kedvencének számít. Érkezését komoly várakozás előzi meg a miskolci muzikális beállítottságú közönség körében.

 

A legkiemelkedőbb kitüntetése talán a 2004-ben átvett Kossuth-díj. Tíz évvel később Budapest díszpolgára lett.

 

Műsorában ismert népszerű áriákat énekel majd, köztük Puccini „Tosca Imája" című alkotását, és a Bohémélet betétdalát is.

 

Zongorán kíséri Harazdy Miklós.

 

A hangversenyre belépőjegyeket 2.500 Ft-os egységáron lehet váltani, az érkezés sorrendjében tetszés szerinti helyet elfoglalva.