HUEN
Húsvét a Diósgyőri Várban.
2018.03.15. 19:12:10

Húsvét ünnepe előtt négy napos lesz a hétvége, mivel idén először, a nagypéntek is munkaszüneti napnak számít.

 

Április 1-én, Húsvét vasárnapján Miskolcra, a Diósgyőri Várba hívják a szervezők ünnepelni a vendégeket egész napos programokkal. A Felső-várudvar lesz az események központja. A hangulathoz illő foglalkozásokon vehetnek részt az ide látogató kicsik és felnőtt kísérőik.

 

Lesz csuhézás, agyagolás és természetesen tojásfestés is, mint legaktuálisabb foglalkozás. Kipróbálhatják a gyerekek a mozsár ágyút, gesztenye csúzlizót, vagy éppen a bögre dobálót, de nem marad ki a libafutam sem.

 

A tojáspatkolás érdekes és rendkívüli kézügyességet igénylő műveletét is megfigyelhetik. Kisállat simogatásra is lesz lehetőség. Nyuszit és görényt is lehet dédelgetni.

 

Érdekes mesterségekhez kapcsolódó munkákat is megnézhetnek, mint például a teknő vájás, kosárfonás és a kovácsolás. A fazekas munka érdekességei sem maradnak rejtve a kíváncsi szemek előtt.

 

Szórakoztató zenei előadások is szerepelnek a két napos programban. Fellép a Csendes zenekar, Boncsér Gábor és együttese, valamint a Tardi Pávakör Hagyományőrző Egyesület. Akinek kedve van, bekapcsolódhat a táncházba is.

 

Hat éves kor alatt nem kell belépődíjat fizetni, másoknak 1.500 Ft-ba kerül a részvétel.