HUEN
Középkori Forgatag a Diósgyőri-várban
2018.07.13. 04:30:28

Miskolc egyik nevezetessége a Diósgyőri-vár, melyben a közelmúltban több rendezvényen vehettek részt a vendégek és ezt a jövőben is így tervezik a szervezők.

 

Július 28-án, szombaton kezdődik a Lovagi Tornák terén a Középkori Forgatag nevet viselő előadássorozat és vasárnapig várja látogatóit.

 

Az első napon 9 óra 45 perckor indul a rendezvény díszes felvonulással, amit negyedórával később a bajnokok viadala követ, majd délután hagyományőrző bemutatókat tartanak a Várárokban.

 

Este nyolckor a Felső Várudvaron Buhurt Gála lesz, majd az est zárásaként díszsortüzet tekinthetnek meg a vendégek a vár tornyából 23 órai kezdettel.

 

Vasárnap is a Bajnokok Viadala lesz a főszerepben délelőtt 10 órától egészen 17 óra magasságáig.

 

Mindkét napon udvari zenészek szórakoztatják a közönséget. Itt lesz az Agyagbanda, Pék Dudás Zsuzsi, a Szelindek Régi Világzene Forgatag és a Hollóének Hungarica.

 

Kézműves termékek vására, középkori játékok és korabeli mesterségek bemutatója is szerepel a programban, valamint vásári mutatványosok bemutatója is szórakoztatja majd a megjelenteket. A bőrös, könyvkötő, késkészítő és az ötvös szakmát is megismerhetik azok, akik erre az érdekességre kíváncsiak.

 

A felnőtt belépők 1.600, a gyerekjegyek pedig 1.200 Ft-ba fognak kerülni.

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek. Pontos és biztos információk a szervezőknél érhetők el.