HUEN
Középkori Forgatag Diósgyőrben.
2019.07.15. 18:48:06

Miskolcon a Diósgyőri-Várban és a Lovagi Tornák Terén idén huszadik alkalommal rendezik meg a „Középkori Forgatag" elnevezésű nagyszabású rendezvényt.

 

Július 26-án, pénteken kezdődik a program és három napon át várja látogatóit.

 

Az első nap délelőtt fegyvermustrával indul az események sora, majd délután rendhagyó divattörténet is lesz.

 

A második napon már 9 óra 45 perckor elkezdődik a műsor a királyné bevonulásával és egészen az esti órákig változatos előadások szórakoztatják majd a vendégeket, lovagi tornával, hagyományőrző csatajelenetekkel fűszerezve.

 

A zárónap, vasárnap is bővelkedik majd az eseményekben. Újdonságként apród és udvarhölgyképző is lesz a már megszokott műsorokon kívül, valamint Csani és Janó vásári mutatványai teszik feledhetetlenné ezt a rendezvényt.

 

Udvari zenészek is szórakoztatják a megjelenteket és óránként lesz várlátogatás este hat óráig, vasárnap pedig egy órával meghosszabbítva. Fellép a Hollóének Hungarica és a Világzene Forgatag is, többek között.

 

A gyerekek részére régi korabeli és modernebb játékok biztosítják majd a jó szórakozást.

 

A rendezvény egész ideje alatt az ellátásban sem lesz hiány, úgy ételek, mint italok tekeintetében.

 

Belépőjegyeket 900 Ft-tól 2.600 Ft-os árig lehet váltani különböző programok szerint osztályozva, rábízva a vendégekre ezek kiválasztását.

 

A megadott információk tájékoztató jellegűek, értük felelősséget nem vállalunk. Pontos és biztos információk a szervezőknél érhetők el.