HUEN
CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Miskolcon.
2023.08.25. 19:21:44

Miskolc városának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a CineFest Nemzetközifilmfesztivál, mely szeptember 1-én kezdődik és egészen a következő szombatig, szeptember 9-igvárja vendégeit. Ez az esemény nem csupán egy fesztivál, hanem a filmek nagyszabású bemutatója, melyen újalkotások is megtekintésre kerülnek. A filmszakma remekei mutatják be kiváló munkáikat, életrajzi, dokumentum és több más kategóriábatartozó filmek kerülnek a közönség elé. Nem csak magyar, hanem külföldi filmalkotások is színesítik a kilenc napos programot.

 

A filmek szponzorainak és a szakma kiválóságainak nagyszerű lehetőséget jelent ez az esemény minden tekintetben. Nemzetközi zsűri fogja értékelni az alkotásokat és ezen kívül a FIPRESCI azaz a FilmkritikusokVilágszövetsége is kiveszi részét ebből a munkából.

 

A versenyben résztvevő filmek mellett több kísérő program is várja majd a vendégeket. Ezek sorában szerepel több klasszikus, jó pár éve megrendezett CineFest filmbemutató. A Szabó István védnöksége alá tartozó CineClassics filmtörténeti esemény széles választékát is kínálja a megjelenteknek.