HUEN
Bükki Vadas - Boros Nap 2012
2012.09.15

Miskolc városának egyik nevezetességében, a Diósgyőri-várban viszonylag gyakran rendeznek jelentős eseményeket. Ezek közé sorolható a Bükki Vadas-Boros nap is.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre ez a kellemes műsorokkal is tarkított, sokak által várt, program.

 

Szeptember 15-én, szombaton reggel 9 órai kezdettel indul majd az előadások sora, a Számadó zenekar előadásával, és este ér véget, a Miskolci Illés együttes szereplésével, amely 17 órától veszi kezdetét.

 

A nap folyamán számos műsor és színes produkciók várnak a vendégekre. Említést érdemel ezek között a főzőverseny, melynek nevezési határideje reggel 8 óra. A legjobban elkészített ételek díjazásban részesülnek. A vadas ételek különleges figyelmet kapnak majd.

 

A várban lesz gasztronómiai utca és pálinka udvar, de a bort kedvelők is megtalálják a finom nedűk kóstolásának lehetőségét.

 

A szervezők, mint mindig, most sem feledkeznek meg a gyerekek szórakozásáról. Ezt nem csak a színpadi gyermek műsorok, hanem külön népi játszótér is biztosítja. A „Borfalu" nevet viselő helyszínen az Óperenciás Bábszínház művészei lépnek fel, különleges gólyalábas parasztkomédia bemutatásával. Délelőtt 10 órai kezdettel szintén az előzőekben említett társulat előadásában láthatják a gyerekek a „Hüvelyk Panna" című bábszínházi játékot.

 

A legtöbb műsort a nagyszínpadon láthatja majd a publikum, ahol több zenekar is fellép.

 

Az előző évekhez hasonlóan, most is minden esély meg van arra, hogy az idelátogató vendégek remekül érezzék magukat.

 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, valóságtartalmukért felelősséget nem vállalunk. Pontos és biztos információkért kérjük, keresse a szervezőket!