HUEN
Miskolczi Vásár

Szeptember első vasárnapján tartották meg, új elnevezéssel a Miskolci Régiségvásárt, melynek a Miskolczi Vásár nevet adták. A tikkasztó meleg ellenére kifejezetten nagy létszámú vendégsereg látogatott el az eseményre, mely a Centrum Áruház előterétől egészen a Városház térig terjeszkedett. A következő alkalom előreláthatólag október 7-én, vasárnap lesz. A helyszín újra nyüzsgő forgataggá válik, számtalan árus részvételével. Kapható ilyenkor szinte minden, amit el lehet képzelni. Népszerűek a Hollóházáról származó híres porcelántermékek és az egyéb kézműves ritkaságok és régisége. Nem csak belföldi, hanem szlovák és lengyel eladók is árusítanak itt.

 

A jövő hónapban szeretnék bővíteni a programokat és ezáltal még vonzóbbá tenni ezt a sokak által dicsért, rendszeresre megrendezett eseményt. A belvárosi üzletek túlnyomó többsége tervezi a vasárnapi nyitva tartást, fellelkesedve az előző havi forgalom kedvező alakulásán.

 

A megkérdezettek nagy többsége kiemelkedően jó véleménnyel volt az előző vásárról és szorgalmazza a hosszú távú, rendszeres megrendezés terveit Az őszi, szüreti időszakra való tekintettel, októberben a rendezőség szeretne borfesztivál jelleget is adni a rendezvénynek.