Szállás Miskolcon a Barlangfürdő közelében. Étterem és panzió Miskolc üdülővárosában, Miskolctapolcán. 46/562-215
               

 

AKCIÓS AJÁNLATUNK

 

 

>> RÉSZLETEK <<

---

Akciós panzió Miskolc üdülőfalujában

2014.08.07. 21:09:58

Szállás Miskolctapolca egyik legkellemesebb részén. A barlangfürdő sétányi távolságban.

tovább...

---

Megújult a strandfürdő Miskolc-Tapolcán

2015.06.17. 22:05:42

Ez év május 30.-án újra megnyílt a Miskolc-Tapolcán bő tíz éve bezárt szabadtéri strandfürdő, ahol elsősorban úszó és családi medence szolgálja a vendégek szórakozását.

tovább...

---

Koncz Zsuzsa koncert Miskolcon - ELMARAD

2020.03.23. 09:36:14

Március 7-én Koncz Zsuzsa koncert Miskolcon, a Művészetek Házában este hét órai kezdettel. A művésznő csaknem hatvan éve van a pályán. Ezen az estén a legszebb, népszerű dalait hallgathatja meg a közönség. - A JÁRVÁNY MIATT VALÓSZÍNŰLEG ELMARAD

tovább...

---

Barlangfürdő bemutató

2013.02.22. 16:53:32

Többnyelvű, online fényképes katalógus a miskolctapolcai barlangfürdőről.

tovább...

---

 

Herman Ottó Emlékpark újáépítése

2012.09.25. 00:01:12

Miskolcról Lillafüred irányában haladva, a Majális-park elején, az út bal oldalán találjuk a Herman Ottó Emlékparkot.

 

Távolról szemlélve eléggé lehangoló látványt nyújt az épületegyüttes, közelebbről nézve azonban már láthatóak a környezet ápolásának nyomai, fűnyírás és a fák gondozása. A valaha szebb időket megért hely a Bükki Nemzeti Park kezelésében áll.

 

Miskolc önkormányzatának állítólag komoly tervei vannak az emlékhely felvirágoztatására. Ennek anyagi fedezetét pályázat útján szeretnék elnyerni. A tervezet részleteit tekintve, kétszintes épület létrehozásáról van szó, mögötte pedig egy modern látogatóközpont felépítéséről, mely híven tükrözi majd a Szeleta kultúrát.

 

Ezzel egyidejűleg hangsúlyt kívánnak fektetni az őstörténeti kor széleskörű megismertetésére.

A természeti értékek megőrzésére irányuló új építmény földszinti részén az őstörténeti kultúrák bemutatása történne. Ennek kihangsúlyozására egy Bükk makett volna látható, tükrözve a hely történeti és kulturális értékeit. A felsoroltak mellett kapnának helyet a kiszolgáló egységek.

 

Az emeleti részen volnának megtekinthetőek az Őstörténet megismerését szolgáló különleges tárgyak, bemutatva a korabeli temetkezési szokásokat, valamint csillagászati ismereteket is nyújtana.

 

A Bükk kapujának is nevezett létesítmény 1984-ben épült. Ennek gombavizsgáló épületrésze sajnos leégett. Helyére egy kiállítást bemutató látványház kerülne megépítésre, szintén tükrözve az ismert Szeleta kultúrát.

 

Amennyiben sikerülne elnyerni egy újabb pályázatot, ennek keretösszegéből egy Szeleta Tematikus Élménypark kerülne kialakításra.

 

A látogatók hasznos időtöltését és széleskörű ismeretbővítését fogja szolgálni minden bizonnyal a felújítási munkálatok befejezése után a megújult emlékpark.

 

 


# Made By AvasWeb # | Mobil verzió