HUEN
Mikulásvonat 2012.
December 6. - 9.

Minden nagyváros már készül az ünnepekre, ahogyan Miskolc is. Ennek keretein belül az idén is közlekedik a Mikulásvonat. A gyerekek kedvenc elfoglaltságainak egyikét nyújtó szerelvény a Dorottya utcai állomásról indul, első alkalommal November 29-én. Innen közlekedik egészen a Lillafüreden található Mikulás mesebirodalomba.

 

Ebben az évben tízedik alkalommal vehetnek részt a kicsik ezen a szép utazáson. Főleg a 3-10 éves korúak részére készül ez a program, de a kísérő felnőttek sem fognak unatkozni.

 

A kis vagonok belseje és külső felületének egy része szépen fel lesz díszítve és a szervezők különböző játékokkal teszik még színesebbé az ünnepi hangulatú programsorozatot.

 

Az utazás során kis manóknak beöltözött szereplők készítik fel a gyerekeket a Mesebirodalomban rájuk váró szórakoztató műsorokban való részvételre.

 

Naponta 2-4 vonat indítását tervezik, az igényekhez igazodva. Érdeklődésben bizonyosan nem lesz hiány, mivel az elmúlt időszakban több mint 16.000 résztvevő utazott a Mikulásvonaton évente.

 

A mesés program létrejöttében nagy szerepe van az Északerdő RT dolgozóinak, akik nem csak a szerelvény épségén és biztonságos közlekedésén dolgoztak sokat, hanem részt vettek a díszítésben és a szervezésben is. Rajtuk kívül még nagyon sok cég dolgozója vállalt feladatot az előkészítési munkálatokban és szép számmal dolgoztak önkéntesek is.

 

A mesebirodalomba érkező gyerekeket már a bejáratnál maga a Mikulás várja. Ezután veszi kezdetét a több részből álló meseprogram. Találkozhatnak itt a kicsik Süsüvel, az egyfejű sárkánnyal és az erdők orvosával, Dr. Bubóval is, többek között. Az éven első ízben itt lesz a mesevilágból ismert Pinokkió, és a szintén közkedvelt Shrek is. A játékok befejezése után, megtetézve az eddigi eseményeket, a Mikulás átadja valamennyi gyereknek a várt ajándékokat, csomagokat, és a kicsik a Krampuszok kíséretében szép élményekkel gazdagodva térnek vissza Miskolcra.

 

A teljes program időtartama kb: 2 óra 15 perc lesz.

 

Az eddigi évek Mikulásvonattal egybefüggő mesés eseményeiről a visszajelzés kiemelkedően jó volt, és biztosak lehetünk benne, hogy ez alkalommal is így lesz.

 

A mesevonat folyamatosan közlekedik, Mikulás napján át, egészen December 9-ig.


A fenti adatok tájékoztató jellegűek, így azokért felelősséget nem vállalunk. Pontos és biztos információkért érdeklődjön a szervezőknél!