HUEN
Kultúra Napja
2013. január - február

Miskolc városának kulturális szintje mindig megfelelően igazodott az igényekhez. Ezt a tényt az erre irányuló programok sora is igazolja.

 

Ez alkalommal a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendeznek kiállítást és előadássorozatot az Ady  Endre Kulturális és Művelődési Központban, Miskolcon az Árpád út 4. szám alatt.

 

Január 22.-én, kedden 15 órától Ady Endre versmondó verseny lesz, „Ifjú szívekben élek" jelmondattal.

 

17 órai kezdettel a Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társasága kiállítását tekintheti meg a közönség. A kiállítást Kákóczki András művészettörténész nyitja meg.

 

Az előbbiekben megnevezett Baráti Társaság olyan művészekből áll, akik ismertek a modern művészet világában. Itt említhetjük meg, többek között, Szurdoki Judit és Izsó Lajos nevét. Ez az alkotó kör 2012 januárjában azzal a nem titkolt szándékkal alakult meg, hogy az előadások alkalmával közelebb hozza egymáshoz a művészetek iránt érdeklődő emberek minél szélesebb tömegét. Az alkotók, munkájukkal olyan művek létrehozását helyezik előtérbe, melyekben fontos szerepet kap a barátságra való törekvés. Az öröm és összefogás jegyében telnek el a kiállításokon eltöltött órák.

 

Ezek a törekvések mindannyiunk számára figyelemre méltóak és követendő példát mutatnak.

 

A Szabadidő Központ programjaiban közreműködnek az Erkel Ferenc Zeneiskola oktatói és tanulói egyaránt.

 

A Magyar Kultúra Napjának keretein belül több más rendezvény is követi majd a felsoroltakat.

 

A kiállítás minden hétköznap 10 órától 18 óráig látogatható és Február 28-án zárja be végleg a kapuit.

 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, valóságtartalmukért felelősséget nem vállalunk. Pontos és biztos információkért kérjük, keresse a szervezőket!