HUEN
Kocsonyafesztivál 2013.
2013. Február 22 - 24.

Miskolc városának kiemelkedő eseménye az évenként megrendezésre kerülő, nagyszabású gasztronómiai és szórakoztató programsorozat, a Miskolczi Kocsonyafesztivál.

 

Az év elején ez lesz az első olyan nagy összejövetel, mely összesen akár százezer ember látogatását is előrejelzi.

 

A fesztivál egyedi, Miskolc féltve őrzött eszmei értéke.

 

Nem csak hazánk területén, hanem külföldön is ismert három napon át tartó rendezvény.

 

Február 22-én, pénteken veszi kezdetét és egészen 24-én, vasárnap estig tart.

 

Amint a nevében is benne van, a Kocsonyafesztiválon elsősorban a kocsonyakészítményeké lesz a főszerep, de jelentős szerepet kapnak majd más ételek, ínyencségek is. A főtt kolbász, lacipecsenye, lángosok és még sok más finomság.

 

Nagyon sokan ismerik a mondást  „Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka." Ennek a történetnek az ismertetésében egészen a XIX. Századig kell vissza mennünk. Akkoriban egy fogadós a pincéjébe elraktározta télre a kocsonyát. Az egyikbe beleugrott egy béka és bele is ragadt. A figyelmetlen vendéglátó kivitte a vendégnek a kocsonyát és a béka pislogott rá az ételből.

 

Ez persze csak mese, ám a jó kocsonyakészítésben a legtöbb mesterszakács a saját receptjét tartja a legmegfelelőbbnek. A sertéshúsokon kívül készítenek  és a fesztiválon is többen árusítanak csirkehús falatokból előállított ászpikos finomságot.

 

A szórakoztató programokra is érdemes komoly figyelmet fordítani.

 

Több színpadon zajlanak az előadások, kulturális, tréfás és sokszínű egyéb produkciók váltják egymást.

 

Lesz főzőverseny, táncház és gyermekprogramok is

.

Az utcai forgatagban, gólyalábas, maskarás tréfamesterek szórakoztatják a látogatókat.

 

Sokan már a telet temetve, tavaszra várva fogadják a Kocsonyafesztivál emlékezetes eseményét, bár február végén ez még korai lehet.

 

A 2013-as Kocsonyafesztivál vendége Kassa városa lesz. A szlovák előadó művészek több produkciót is bemutatnak majd a három nap folyamán.

 

Jó szórakozást kívánunk!

 

Szállás Miskolctapolcán >>