HUEN
Deák Bill Koncert Miskolcon
2013.03.15.

A tavasz közeledtével Miskolcon, ahogyan minden nagyobb városban, elkezdődnek a közösségi programok, koncertek, kulturális rendezvények és egyéb szórakoztató műsorok.

 

Március 15-én este 7 órai kezdettel kerül sor Deák Bill Gyula és a Deák Blues Band koncertjére az Ifjusági és Szabadidőházban, Miskolc Győri Kapu 27. szám alatt.

 

Tavaly novemberben a zenész szívinfarktuson esett át. Hosszú időt töltött kórházban és felépülése után nem sokkal vállalkozott erre az előadásra.

 

Deák Bill Gyula eleinte nem akart a Blues zene kategóriájában dolgozni, azonban a későbbiek folyamán úgy érezte, hogy ez való neki igazából. A zenészt keveseknek kell bemutatni.

Sokan Bill kapitánynak, vagy egyszerűen csak Billnek szólítják.

 

1979-ig csak mint vendég szerepelt a Hobo Blues Band zenekarban, de rövid idő után állandó, meghatározó tagja lett az ismert együttesnek.

 

1983-ban már szóló előadóként is megismerhette őt a zenekedvelők széleskörű tábora. Első önálló albumát „Rossz vér" címmel készítette el. Még ebben az évben szerepet kapott az „István a király"  című rockoperában. Négy évvel később pedig külföldön is sikert aratott a Deák Bill Blues Band együttessel.

 

További évei is rendkívül tevékenyen teltek  Munkája elismeréseként 2007-ben megkapta a Blues Patika Életmű-díjat. Több díjat mondhat még a magáénak Deák Bill Gyula. Ennek, mintegy megtetőzéseként 2012 március 15.-én átvehette a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

 

Március 15-én, ez az ünnepi koncert, minden bizonnyal azt jelenti, hogy újra sikerül visszatérnie zenészi munkájának sűrűjébe.

 

Az előadásra jegyeket elővételben 2.000.-Ft-os áron lehet vásárolni, míg, míg közvetlenül a koncert előtt ez az ár 2.500.- Ft-ra emelkedik.

 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, valóságtartalmukért felelősséget nem vállalunk. Pontos és biztos információkért kérjük, keresse a szervezőket!