HUEN
Miskolc Majális 2013.
2013.05.01.

Május elsejét, a munka ünnepét, minden városban megünneplik kisebb-nagyobb majális megrendezésével. Természetesen a megyeszékhelyen, Miskolcon is így történik ez idén is.

 

Az állandó ünnepi helyszín eddig kizárólag a Csanyikban lévő, Majális Park néven is emlegetett, kellemes hangulatú terület volt. Most második alkalommal egy csaknem új helyszínen gyűlhetnek össze a családok. Nevezetesen a Népkertben, a város központjától mindössze 2-300 méternyi távolságban.

 

A helyiek közül mindenki nagyon jól ismeri a Népkertet. A távolabbról ide látogatók is könnyen megtalálják a Sportcsarnok mellett ezt a nagy területen fekvő parkot, mely kiválóan alkalmas az ilyen jellegű programok megrendezésre.

 

Hosszú a tervezett események sora. A Vigadó nevű vendéglő eredetileg is a Népkertben található kerthelységgel még nagyobb választékkal áll majd a látogatók rendelkezésére, mint az a hétköznapok folyamán történik. Emellett számos, alkalmilag felállított pavilon, büfé kínálja a jó italokat és zamatos ételeket.

 

„Ujjé a Népkertben" a  rendezvény szlogene. A belépés természetesen a teljes programra díjtalan.

 

Több színpadon is zajlanak majd az események egyidőben. Ezeken túlmenően térzene és cigányzene is emeli a hangulatot.

  • A gyerekek részére játszóház és mesejátékok lesznek.
  • Nem kimondottan a felnőttek részére tartják a régi idők viseleteinek divatbemutatóját.
  • Gólyalábas akrobaták, jelmezes figurák szórakoztatnak.
  • Lesz itt májusfa állító verseny is és több féle vetélkedő, túlnyomórészt tréfás formában.
  • A Miskolci Nemzeti Színház művészei operett slágerekkel és táncdalokkal teszik emlékezetessé ezt a napot. Vásári komédiások tartanak érdekes bemutatót.
  • Régi öltözetben, táncosok idézik fel az akkori időszak mozdulatait.
  • Végül egy ismert zenekar fergeteges koncertje zárja a május elsejei majálist, mely közben utcabálon táncolhatnak az ehhez kedvet érző vendégek.

Mindezek ismeretében jó előjelekkel tekinthetünk az idei ünnepnap elé. Kellemes családi kikapcsolódást kívánunk. Tapolca Fogadó - panzió és étterem Miskolctapolcán.