HUEN
Várfesztivál 2013
2013.05.24.-26.

A Diósgyőri Vár, nagyon sokak által ismert, a régmúltból hazánkra maradt erődítmény, Miskolc egyik büszkesége.

 

Több éves hagyomány már itt a Várjátékok megrendezése. Ebben az évben sem lesz ez másképp. Május 24-én kezdődik, és három napon át tart majd az érdekes műsorok és korabeli különlegességek bemutatója.

 

Kinyílnak a vár kapui, és a reneszánsz udvar átmenetileg újra éli korát. Elsősorban a gyerekek szórakozását tartották szem előtt a szervezők. Megismerhetik a kicsik, a játszóházakban, meseszínházban való időtöltés alkalmával, hogy milyen volt a korabeli apróságok lehetősége a játékra.

 

A kamaszkorúak számára inkább figyelemfelkeltő az íjászok bemutatója és a lovagi küzdelmek élethű imitációja.

 

A régi díszes ruhák, feltűnő jelmezek mindenki figyelmébe ajánlottak. Láthatnak udvari solymászt, mutatványosokat, bőrműveseket, ötvösöket és zenészeket. A zászlólengetők produkciója szintén látványos.

 

A Várfesztivál, a felsoroltakon kívül még számos eseményben bővelkedik.

A felnőttek, nézelődés közben fogyaszthatják a jó borokat, rövid italokat és az ételek kóstolása után sörrel olthatják szomjukat. A kínálat ebben a tekintetben is bőséges lesz.

 

Jó kikapcsolódást kívánunk!

 

Tapolca Fogadó - szállás Miskolc üdülővárosában.

 

 

Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, valóságtartalmukért felelősséget nem vállalunk. Pontos és biztos információkért kérjük, keresse a szervezőket!