HUEN
Borsodi Fonó - 2013
2013.06.25. 08:38:11

Miskolc egyik büszkesége a Diósgyőri Vár. Ez az építmény gyakran helyszíne kiemelkedő eseményeknek, szórakoztató műsoroknak.

 

Ez alkalommal a XVIII. Borsodi Fonó Folkfesztivált rendezik meg a vár melletti téren és a néhány lépcső megtétele után elérhető várudvarban.

 

Pénteken kezdődik a Fesztivál és három napon át, egészen vasárnap késő estig várja a látogatókat. Az első nap egyben díjmentes nyíltnap is lesz.

 

A programok hosszú sora már délelőtt fél tizenkettőkor kezdetét veszi. Borsi Csaba és az Agyagbanda szórakoztatja a közönséget. Ezt követi a Czemende zenekar 14 órai kezdettel. Egy óra múlva a Szöktető együttes lép fel, majd 16 órakor Kiss Kata produkcióján tapsolhatnak a nézők.

 

A második nap, szombat még ennél is több eseménnyel várja az érdeklődők tömegét.

Ez alkalommal a teljes nap házi zenekara a Számadó együttes társulata lesz. De fellép a Magyar Táncház is a Tényleg zenekar közreműködésével.

 

Szinte minden korosztály megtalálhatja itt a neki leginkább megfelelő szórakozást.

A gyerekeknek érdekes játékokkal készülnek, mint a körhinta fából, népi játszótér, Manó Fonó.

 

A vasárnap zenekara az Agyagbanda lesz. Hegedűművészek is fellépnek a Fesztivál pódium színpadán, Szirmai Zoltán és Buri Jenő személyében.

 

A teljes hétvége folyamán állandó előadóként szerepelnek a Szinva völgyi Néptáncegyüttes

tagjai.

 

A világzenei nagyszínpadon Harcsa Veronikát és Gyémánt Bálintot is láthatják, több más szereplő mellett.

 

A skanzen színpadon a Kerekes Band és a Cimbaliband adja elő műsorát szinte már az éjszakába nyúlóan.

 

Valamennyi korosztály látogatói számára nagyon jó szórakozást kívánunk erre a hosszú nyári hétvégére! Tapolca Fogadó - Szállás Miskolc üdülővárosában.