HUEN
Lecsófesztivál 2013
2013.07.18. 00:28:08

Miskolcon nyáron sem szenvednek hiányt rendezvényekben a szórakozni vágyó emberek. A jól ismert Majális Park szolgál helyszínül a Miskolci Lecsó és Pecsenyefesztiválnak, mely harmadik alkalommal kerül megrendezésre Augusztus 3-án.

 

Ez a szombati nap több érdekes eseményt tartogat azok számára, akik ezt a szórakozást választják.

 

A korábbiakkal ellentétben, az idén nem csak lecsófőző verseny lesz, hanem kiegészül pecsenyesütő vetélkedővel is, a Gasztronómiai Szövetség szervezésében. Ez ma már országos szintű főzőversenynek számít.

 

Ezen felül, a húsz év alatti fiatalok külön ifjúsági versenyt vívhatnak.

 

A pecsenyesütésnél a résztvevőknek roston és tárcsán sült étel elkészítésében egyaránt meg kell küzdeniük az AVE vándorkupáért, melyet a jövőben egy éven át birtokolhat a győztes.

 

Külön kikötés, hogy a sültekhez köretet is kell készíteni.

 

A verseny időtartama alatt szinte megszakítás nélkül gyerekprogramok és felnőtteknek való szórakozási lehetőségek várják a vendégeket. Közben a helyi és környékbeli kézművesek termékei, munkái lesznek megtekinthetőek és természetesen megvásárolhatóak. Színpadi előadások különleges kínálatából választhat a közönség, hagyva időt a jó ételek és italok elfogyasztására is. Láthatnak az érdeklődők vitorlás hajó kiállítást, hőlégballonokat és lesz kutya show is.

 

A Fesztivál elsődleges célja, hogy a támogatók, résztvevők, határon túli és magyar vendégek kikapcsolódjanak, szórakozzanak, kipihenve a mögöttük álló hét fáradalmait. A baráti beszélgetések, új ismeretségek kialakítása is fontos szempont.

 

A tavalyi éven megrendezett Lecsófesztivál több mint hétezer látogatót vonzott a Majális Parkba.

 

Jó szórakozást kívánunk!