HUEN
Operafesztivál Miskolc 2014
2014.06.03. 12:26:05

Június 13-án kezdődik Miskolcon, a Bartók Plusz elnevezést viselő Operafesztivál. Minden évben nagy tömegeket vonz ez a komolyzenei esemény. A nyitónapon, pénteken, 20 óra 30 perckor kezdődik, a „Romantikus Bartók" című zenei előadás, a Nagyszínházban.

 

Másnap, szombat este a Nyári Színházban látható a „Bizánc" című darab, 21 órakor.

 

Vasárnap, este 7 órai kezdettel ismét a Nagyszínházba invitálják a vendégeket, a „Víg özvegy" bemutatójára.

 

Június 17-én, kedden a Kamaraszínház ad helyet az Operaíró-versenynek, melyet három részben rendeznek meg, délelőtt 11 órai kezdéssel.

 

Másnap, szerdán újra a Nyári Színházba kalauzolják a közönséget, a „Milliomos Nápoly" című darab előadására, kezdés 21 órakor.

 

Csütörtöktől ismét a Nagyszínházra irányul a figyelem. Este 7 órakor, a „Váltságdíj" című darabra tapsolhat a közönség, míg szombaton, ugyanebben az időpontban tekinthetik meg a „ Halott Várost".

 

A zárónapon, vasárnap lesz a Gálaest, egy rendkívül népszerű, jól ismert előadóval, Miklósa Erikával, és ekkor tartják meg az Operaíró-verseny döntőjét is.

 

A Fesztivál igazgatója, Kesselyák Gergely kihangsúlyozta, hogy az idén elsődleges cél, hogy valami pluszt adjanak az eddigi évek folyamán előadott művekhez és az Opera műfaját minél szélesebb körben terjesszék és megkedveljék a fiatalok is, a közép és idősebb korosztály mellett.

 

Az Operafesztiválra nagyon kellemes szórakozást és maradandó zenei élményeket kívánunk!