HUEN
Borsodi Fonó Diósgyőrben
2014.06.20. 18:53:58

Miskolcon, a diósgyőri vár az idén is helyet ad a XVIII. Borsodi Fonó Folkfesztiválnak.

 

Július 4-én, pénteken kezdődik és egészen 6.-án, vasárnap estig tart a vidám összejövetel. A három nap alatt több fellépőt láthat a közönség. A vár előterében felállított nagyszínpadon váltják egymást az egyéni előadók és a zenekarok. Emellett kisebb együttesek a vendégek között is zenélnek.

 

Első helyen a folklór népi stílusa szerepel, de más kategóriákban is megtalálják szórakozásukat a muzsika rajongói.

 

A várkert bejárata után, a szabad területen árusok várják termékeikkel az érdeklődőket és találhatnak itt a gyerekek régies jellegű, egyszerűbb játékokat is.

 

Néhány lépcsőn lejuthatunk a várároknak nevezett, viszonylag tágas területre. Itt állítják majd fel a sátrakat, ahol pálinkaudvar, borkóstolási lehetőség várja a programok megtekintése közben megszomjazókat. A jó étvágyat serkentő italok után, több helyen lehet fogyasztani, házi jellegű ételeket, disznótoros készítményeket, valamint egyéb finomságokat és különböző csemegéket, édességet.

 

Kisállatokat is találhatnak itt a gyerekek, sőt ezek simogatására is van lehetőség.

 

A rendezvény elsődleges célja, hogy ez a hétvége, a népi hagyományok még szélesebb körű megismeréséről, műveléséről és népszerűsítéséről szóljon. Ebben, a zenei előadások nyújtják a legnagyobb segítséget.