HUEN
Demjén koncert Miskolcon.
2014.12.18. 16:38:24

Karácsony után, december 27-én, szombaton érkezik Miskolcra Demjén Ferenc, művésznevén „Rózsi", hogy megtartsa zenei koncertjét a Generali Arénában. Kezdési időpont este 7 óra. A híres énekes a megyeszékhelyre kicsit haza is jön, mert Diósgyőrben született.

 

Demjén Ferenc pályája 1964-ben indult, majd négy év múlva a Bergendy együtteshez csatlakozott, és innen folyamatosan felfelé ívelt zenei karrierje.

 

Előadó művészete mellett zeneszerző és szövegíró munkássága is jelentős. Fő műfajának a rockot és a beat pattogó ritmusát tekinti, de a new wave sem áll messze tőle.

 

Sok nagylemeze mellett, számtalan kislemeze is megjelent. Az ötven éves életút folyamán közel 500 dalt énekelt el a közönségnek, komoly sikereket elérve. Külföldön is megismerhette a nevét a publikum és szintén elismerés övezte munkáját.

 

Több díjat, és kitüntetést mondhat a magáénak. Ezek közül is kiemelhető a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje, melyet 2010-ben vehetett át, valamint a 2012-es Kossuth-díj. Az idén pedig Csepel díszpolgára lett.

 

A koncertre jegyeket 3000.- Ft-os áron lehet váltani.

 

A fenti információk csak tájékoztató jellegűek, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Biztos és részletes információk a szervezőknél.