HUEN
Reneszánsz Kavalkád Miskolcon a Diósgyőri Várban
2015.05.27. 15:52:16

Miskolcon, a Diósgyőri-vár nagyon sok érdekes, régi korokat idéző előadás helyszíne volt a közelmúltban.

 

Május 30-án ismét egy ilyen hangulatú eseményen vehetnek részt a vendégek. Ezen a szombati napon egy középkori különleges szokás adja a program alapját. Ebben az időszakban az uralkodók Diósgyőr várát ajándékozták a királynénak. Ez történt Mátyás Király esetében is: neje, Aragóniai Katalin egy reneszánsz várudvart rendezett itt be.

 

Diósgyőri várOlyan programokat láthatnak a látogatók a hónap utolsó előtti napján, melyekben a reneszánszé lesz a főszerep. A várárok területén a kort idéző formában egész napon át játszótér lesz, mely főleg a gyerekek nagy örömére szolgál majd.

 

A felső várudvarban zenés műsorokkal szórakoztatják a közönséget, korabeli ruhába öltözött muzsikusok, valamint komédiások előadásán derülhetnek a megjelentek. A reneszánsz kor jegyeinek bemutatása és a történelmi időszak hangulatának teljes értékű átadása komoly élményt ígér azoknak, akik kilátogatnak a várba erre az ünnepségre.

 

Egy különleges alkalom keretein belül sétát tehetnek a vállalkozó kedvűek a vár királyi szárnyaiban, mely érdekes élményt nyújthat.

 

Az egész nap folyamán biztosított lesz az étel és italellátás, valamint az árusok gondoskodnak az ilyenkor elmaradhatatlan ajándék és egyéb tárgyak megtekintési és vásárlási lehetőségéről.

 

A belépés 6 éves korig ingyenes. 14-éves korhatárig 1.400, fölötte pedig 1.700 Ft-ba kerül egy belépőjegy.