Tapolca Guest-house in Miskolctapolca near the Thermal cave-bath. Telefon: +36 46/562-215
               

 

SPECIAL OFFERS!

 

 

>> DETAILS <<

---

 

Miskolctapolca barlangfürdő

 

Miskolctapolca barlangfürdő kívülről
Miskolctapolca egyik legnagyobb büszkesége a Miskolctapolcai barlangfürdő, mely nem csupán Miskolc és környékének egyik legnagyszerűbb látnivalója, de egész Magyarországról, sőt határainkon túlról is egyre többen keresik fel ezt a különleges fürdőt. Panziónk kedvező fekvésének köszönhetően akár gyalog is megközelíthetjük a fürdőt. De akár kocsival, vagy biciklivel is mehetünk. Már a bejáratnál feltűnik, hogy nem egy szokványos fürdőbe érkezünk. Magas sziklák, hegyoldalba épített fürdő és egy különleges úgynevezett kagyló, melynek aljában szintén egy medence található. És akkor még nem is mentünk beljebb. A Barlangfürdő nem véletlenül kapta a nevét. Csodálatos leírhatatlan szépségű barlangi része minden látogatót elkápráztat. Csodálatos érzés egy barlang belsejében úszkálni és követni a labirintus szerű utakat, melyek mindig más helyen lukadnak ki. A falból több helyen gyógyvíz masszírozza a hátunkat, a fények fantasztikus elrendezése elkápráztatja érzékeinket, és akkor elérkezünk a Barlangfürdő ékkövébe, ahol ha felnézünk az égre, nem a kint szikrázóan tündöklő napot látjuk, hanem a csillagok csodálatos fényét. Az ember nem bírja megállni, hogy ne adjon hangot ámulatának, mely hang a terem tökéletes akusztikájának köszönhetően visszhang formájában visszaköszön. Egy életre szóló élmény a barlangfürdő, melyet nem szabad kihagynunk. .

Csónakázó tó - Miskolctapolca

Miskolctapolca egyik legszebb látványossága a közel 11 000 négyzetméter alapterületű csónakázó tó. A tó és környéke gyönyörű flórával és faunával övezett, sétálóutakkal és gyönyörű kilátást adó padokkal szegélyezett terület, melyet mind családok, mind pedig párok számára ajánlunk az olcsó ám annál élménydúsabb szórakozási lehetőséget. A Csónakázó tó hotelünkből könnyen megközelíthető, akár gyalogosan is.

Kalandtúra park - Miskolc

A Miskolctapolcai Kalandtúra Park Miskolctól néhány kilométerre, Miskolctapolca szívében a csónakázó tavat ölelő erdő fái között található. A több milliós beruházásnak köszönhetően megépült hazánk legnagyobb ilyen jellegű Kalandparkja, melyben három nehézségi fokon mérethetik meg magukat a bátrabbak. A valóban izgalmas kikapcsolódást azoknak ajánljuk, akik szeretik az aktív pihenést és az izgalmakat és nem rettennek meg a kihívásoktól sem. A Kalandparkról további információkat panziónk recepcióján kaphatnak az érdeklődők.

Teke,fallabda és teniszpályák - Miskolctapolca

A Hotel azok számára is nyújt kikapcsolódási lehetőséget, akik aktívan szeretnék eltölteni szabadságukat, de a Kalandpark kihívásait túl merésznek tartják. Az ő számukra a Hotel vezetése javasolja a teke, fallabda és teniszpályák igénybevételét. Pályafoglalást munkatársaink a Panzió recepcióján intézik, így Önnek, csupán a megfelelő öltözékről kell gondoskodnia (akár ütőt és labdákat is tud a hotel biztosítani).

Kerékpárútvonalak - Miskolc, Miskolctapolca és környéke

Miskolc Tiszai pályaudvar - Miskolc Baross G.út - Miskolc Bajcsy-Zs. u. - Miskolc Széchenyi u. - Miskolc Hunyadi u. - Miskolc Tizeshonvéd u. - Miskolc Győri kapu - Miskolc Vologda u. - Miskolc Andor u. - Miskolc Görögszőlő u. - Miskolc Szarkahegy u. - Miskolc Róna u. - Miskolc Előhegy u. - Miskolc Kondor B. u. - Miskolc Táncsics tér - Miskolc Nagy Lajos király útja - Bartók u. - Székely u. - Honvéd u. - Móra u. - Hóvirág u. - Rigó u. - Hegyalja u. - Herman Ottó Emlékpark - Vadas J.u. - Lillafüred Belváros - „Villanyrendőr" - Szemere u. - Görgey u. - Csabai kapu - ÖMV benzinkút - innentől kezdve a Miskolctapolca felé vezető úttal párhuzamosan az Egyetemvároson és a Hejő-ligeten keresztül kiépített kerékpárút vezet a miskolctapolcai strandfürdőig Miskolctapolca - kerékpárút - Csermőkei út - Batthyány sor - Gózon L. u. - Muhi u. - Szervezet u. - Ferenczi S.u. - Tokaji F.u. - Bodrogi Zs.u. - Vár u. - Miskolc Diósgyőri VárTúraútvonalak - Miskolc, Miskolctapolca és környéke

Általában a Panziónkba érkező vendégek mindegyike tesz legalább egy kis sétát, hiszen vétek egy ilyen szép tájat nem felfedezni. Jelentős azonban azoknak a száma is, akik hosszabb túrákat szeretnének végigjárni a hotelben tartózkodásuk alatt. Ezen Vendégeink számára szeretnénk segítséget nyújtani, hogy kiválaszthassák a számukra legoptimálisabb útvonalat. A lehetséges túraútvonalakat szálláshelyünk recepcióján készséggel ismertetik Önnek kollégáink.

Miskolci állatkert

A Vadaspark néven elhíresült Miskolci állatkert igen kellemes programot jelent, különösen ajánljuk gyermekekkel utazóknak. A különleges és gyönyörű szép állatokat azonban nem csupán a gyerekek, de a felnőttek is érdekesnek fogják találni. A Miskolci állatkertben olyan különlegességek is helyet kaptak, mint Gabi a medve, valamint Magyarországon csak itt látható majmok és egyéb különleges állatok is. A szálláshelyre érkező családok számára szinte kötelező, a  hotelben megszálló gyerekek és felnőttek számára is felejthetetlen program.

Diósgyőri Vár

Miskolc Diósgyőr városrésze nem csupán focicsapatáról híres, hanem a Diósgyőri Vár is szó szerint történelmi jelentőségű Miskolc életében. A Várban olyan különlegességek is helyt kaptak, mint a történelmi panoptikum, vagy a fegyverkiállítás, mely minden történelem iránt lekötelezett embert ámulatba ejt. A Várban rendszeresen tartanak különböző várjátékokat is, melyeknek részleteiről panziónk recepcióján további információt kaphatnak.

A hotelben igénybe vehető további programokról a szálloda recepcióján kaphatnak bővebb felvilágosítást!

Jó szórakozást kíván Miskolc legszebb szálláshelye: a Tapolca Fogadó!